Najnovije vijesti

Privedena osoba koja je priznala da je izvršila oštećenje katoličke crkve u Gradačcu

22/03/2019 | objavio Radio Gradačac
Privedena osoba koja je priznala da je izvršila oštećenje katoličke crkve u Gradačcu
GRADAČAC

Nakon nemilog događaja oštećenja katoličke crkve u Gradačcu koji se desio u nedjelju, 17. marta, brzim djelovanjem službenika Odjeljenja kriminalističke policije Gradačac u saradnji sa građanima, otkriveno je lice osumnjičeno za počinjenje ovog djela.

Kako saznajemo od portparola MUP-a TK Izudina Šarića, policijski službenici su operativnim radom na terenu, obavivši razgovor sa nekolicinom građana došli do saznanja o mogućem izvršiocu ovoga nemilog događaja. 

– Radi se o licu N.I., 92. godište iz Gradačca. On je 20. marta, u srijedu, pozvan da pristupi u Policijsku stanicu Gradačac, što je i uradio. Nakon kriminalističke obrade on je prizano u potpunosti način izvršenja navedenog krivičnog djela. O kriminalističkoj obradi obaviještena je postupajuća tužiteljica koja je naložila da se, nakon kriminalističke obrade i dokumentovanja navedenog događaja, nadležnom kantonalnom tužilaštvu dostavi protiv navedenog lica izvještaj o počinjenom krivičnom djelu – oštećenje tuđe stvari, opisano u članu 293. stav 2 Krivičnog zakona FBiH, što će biti predano na dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu. Pokazalo se i ovoga puta da samo dobrom saradnjom građana i policije mogu se riješiti ovakvi nemili događaji koji se odnose na napade na vjerske objekte bez obzira kojoj konfesiji pripadali, rekao je za Radio Gradačac Izudin Šarić.

Podsjećamo, dvorište i objekat katolička crkve sv. Marka Evanđeliste u Gradačcu su u nedjelju, 17. marta, u popodnevnim satima bili meta vandalskog napada.

Tom prilikom razbijeno je staklo iznad ulaznih vrata crkve, provaljena metalna kapija na ulazu u zvonik, skinuta i razbijena manja ploča sa natpisom sa spomen križa u dvorištu crkve, te izvrnute i oštećene kante sa smeće. Pričinjena je manja materijalna šteta.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube