Najnovije vijesti

PRO-Budućnost: Javni pozivi za dodjelu finansijske podrške malim projektima 

18/11/2020 | objavio Radio Gradačac
PRO-Budućnost: Javni pozivi za dodjelu finansijske podrške malim projektima 
FBiH/BiH

USAID kroz projekat PRO-Budućnost i Institut za razvoj mladih KULT objavljuju Javni poziv za dodjelu finansijske podrške malim projektima. 

Projekat PRO-Budućnost u kontinuitetu osigurava bespovratna sredstva za inicijative koje doprinose procesu pomirenja i izgradnje povjerenja u BiH, zagovaraju za mir i kolektivnu viziju za stabilnu budućnost i povezuju lokalne zajednice. 

Na Javne pozive mogu se prijaviti: udruženja mladih, neformalne grupe mladih kao i organizacije civilnog društva koje djeluju u lokalnim zajednicama u kojima se provodi projekat PRO-Budućnost.    

Od aplikanata se očekuje da svoje ideje i prijedloge kreiraju u skladu sa Platformom za mir koja je rezultat intenzivnog i dugotrajnog rada projekta PRO-Budućnost u lokalnim zajednicama u BiH, te da se prijedlozi odnose na izgradnju mira i jačanja povjerenja u BiH. USAID će njihove ideje podržati bespovratnim sredstvima do 7.500 KM. 

Prijave su otvorene do 4.12.2020. godine do 15:00 sati a svi detalji dostupni su na linku: https://www.probuducnost.ba/mali-grantovi 

USAID-ov projekat PRO-Budućnost provodi Catholic Relief Services (CRS) u saradnji s Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Međureligijskim vijećem BiH (MRV). 

Radio Gradačac / PRO-Budućnost

Comments are closed.

YouTube