Najnovije vijesti

Projekat PRO-Budućnost: Podrška građanima Gradačca

26/05/2020 | objavio Radio Gradačac
Projekat PRO-Budućnost: Podrška građanima Gradačca
GRADAČAC

Projekat PRO-Budućnost, dugogodišnji partner našega grada, ponudio je svoju pomoć i aktivan doprinos  u prevazilaženju krizne situacije izazvane virusom COVID -19 .

Iako projekat PRO-Budućnost ima za cilj izgradnju mira i povjerenja među građanima svih etničkih grupa u BiH,  njegove prve aktivnosti u Gradačcu realizovane su upravo u kriznoj situaciji, u vrijeme poplava 2014. godine kroz Fond solidarnosti.

Tako je bilo i ovih dana. Trideset paketa sa prehrambenim i higijenskim proizvodima uručeno je građanima kojima je ova pomoć trenutno najpotrebnija.

Takođe, predstavnicima Centra za aktivno starenje Gradačac uručen je materijal za izradu zaštitnih maski koje će članice same izraditi i podijeliti građanima treće životne dobi.

Nažalost, maske će nam još dugo trebati – za svaki izlazak iz kuće, bilo da je odlazak u banku po penziju,  odlazak  ljekaru ili u kupovinu. Članice našeg Centra će svoje kreativne ideje za šivenje sada upotrijebiti za izradu zaštitnih maski. Žao nam je što se  ovog puta u  PRO-Budućnost aktivnostima ne družimo sa našim dugogodišnjim partnerima iz Modriče, ali u svakom slučaju i za njih spremamo mali znak pažnje i podrške. Hvala našim donatorima i projektu Pro Budućnost. Iskreno se nadamo da ćemo uskoro realizovati neke nove aktivnosti u normalnim uslovima, rekla je Ramiza Muftić iz Centra za aktivno starenje Gradačac.

Prehrambeni i higijenski proizvodi uručeni su porodicama u naselju Begovina, građanima koji žive sami i koji su u ovim teškim danima zbog ograničenja u kretanju teže nabavljali ove proizvode, te porodicama u stanju socijalne potrebe.

Hvala dobrim ljudima, jednostavne i iskrene su riječi zahvalnosti Darinke Babić, koja živi sama i uz pomoć sugrađana i mjesne zajednice lakše prolazi kroz ovaj krizni period. 

PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost) projekat je Američke agencije za međunarodnu saradnju (USAID) koji provodi Catholic  Relief Services (CRS) sa partnerima u više od 70 lokalnih zajednica u BiH.

Radio Gradačac / Grad Gradačac / PRO-Budućnost

Comments are closed.

YouTube