Najnovije vijesti

Promocija izdavačke djelatnosti JU Centar za kulturu Tuzla

06/12/2020 | objavio Radio Gradačac
Promocija izdavačke djelatnosti JU Centar za kulturu Tuzla
KULTURA

JU Centar za kulturu Tuzla, uz podršku Fondacije za izdavaštvo Sarajevo, realizovao je projekat pod nazivom “Promocija izdavačke djelatnosti JU Centar za kulturu Tuzla”.

Projektom su obuhvaćene biblioteke i ustanove u oblasti kulture u Gradačcu, Gračanici, Srebreniku i Kalesiji, koje su na ovaj način postale bogatije za primjerke monografskih izdanja o prvom akademskom bosanskohercegovačkom slikaru Đorđu Mihajloviću (1875-1919) i prvoj školovanoj bosanskohercegovačkoj likovnoj umjetnici Adeli Behr (1888-1966), koje su im date na poklon.

Ovim projektom je omogućena lakša dostupnost publikacija za čitalačku publiku, te je promovisana izdavačka djelatnost Ustanove i sadržaj Međunarodne galerije portreta kao organizacione jedinice JU Centar za kulturu Tuzla.

Ustanove koje su učestvovale u realizaciji projekta: JU Bosanski kulturni centar Gračanica, JU Javna biblioteka Alija Isaković Gradačac, JU Centar za kulturu Ahmed Muradbegović, JU Centar za kulturu i informisanje Srebrenik – Biblioteka i Gradska biblioteka Kalesija.
Radio Gradačac / JU Centar za kulturu Tuzla

Comments are closed.

YouTube