Najnovije vijesti

Promovisana knjiga o Aliji Izetbegoviću

17/10/2016 | objavio Radio Gradačac
Promovisana knjiga o Aliji Izetbegoviću
Boračka udruženja

U susret 13. godišnjici smrti prvog predsjednika Predsjedništva BiH, u Gradačcu je održana promocija knjige Murata Kahrovića „Alija Izetbegović – U vrtlogu političkih i vojnih dešavanja u Bosni, Evropi i svijetu 1991. – 1995.“. Organizator, Udruženje boraca Patriotske lige Gradačac, na ovaj način pridružilo se obilježavaju 25. godišnjice formirana PL-a u BiH.

„Kahrovićeva knjiga predstavlja naučno utemeljen prikaz toka priprema i odbrane BiH, ističući ključnu ulogu koju je imao Alija Izetbegović i njegovo naglašavanje da je nezavisna država naš nacionalni interes“, rekao je promotor Salih Kulenović.

„Alija Izetbegović borio se za jednakost svih ljudi, naroda i vjera, pa zbog toga možemo reći da je on, u najmanju ruku, lider 20. stoljeća“, istakao je general Vahid Karavelić. „Poštujmo tu vrijednost, jer da nije bilo Izetbegovića i njemu sličnih, danas ne bi bilo ni BiH“, kazao je Karavelić.

1-a

Promociji u Gradačcu prisustvovao je i Salko Bukvarević, federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, koji je u svjetlu posljednjih dešavanja u našoj zemlji sve patriote pozvao na jedinstveno i zajedničko djelovanje.

2-a

Izdavač knjige „Alija Izetbegović – U vrtlogu političkih i vojnih dešavanja u Bosni, Evropi i svijetu 1991. – 1995.“ je Savez udruženja boraca Patriotske lige BiH, a sredstva prikupljena njenom prodajom biće usmjerena za prevođenje na turski, engleski i arapski jezik.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube