Najnovije vijesti

Promovisana zbirka pripovjedaka “Tri ratna pisma“ gradačačkog autora Fuada Hrustića

17/06/2019 | objavio Radio Gradačac
Promovisana zbirka pripovjedaka “Tri ratna pisma“ gradačačkog autora Fuada Hrustića
Promocije

U subotu je na terasi Biblioteke promovisana nova zbirka pripovijedaka „Tri ratna pisma“, čiji je autor Fuad Hrustić.

Promotiri su bili Vahid Klopić, Tatjana Tomić i Mirsa Šarić, a u promociji  su učestvovali Ammar Grabić i Ajla Hrustić, učenici Gimnazije “Mustafa Novalić” Gradačac.

Nakon knjige “Ahmedove ruke” u kojoj su priče o malim ljudima izloženim vjetrovima savremene civilizacije, ova  knjiga je zbirka priča o temama pred posljednji rat, o ratu i poslije rata.

– Nisu sve priče ratne, ali su uzročno posljedične veze sa likovima i njihovim sudbinama veoma jasne. Uostalom rat je prošao i kroz Fuada na više načina, u više slojeva, jer ispričano u ovoj knjizi, bar djelimično, ne može biti drugo do doživljeno. Osim toga njegovi književni uzori prepoznaju se i u ovoj zbirci. Ima tu i Andrića, Kikića, ima i Markesa i Šolohova, navodi recenzent ove knjige, Mirsa Šarić, diplomirani bibliotekar.

Fuad Hrustić je rođen 4. aprila 1963.godine u Gradačcu. Radi kao profesor matematike u osnovnoj školi, ali njegova ljubav prema pisanoj riječi rezultirala je mnoštvom objavljenih i nagrađenih priča, koje su svoje mjesto našle i u zbirkama priča “Ahmedove ruke” i “Tri ratna pisma”.

U novoj knjizi se mogu pronaći naslovi kao što su: Hasanova pogibija, Doktor Eso, Liporašće, Minsko polje, Mirko i Rasim, Kuća koja gori, Tri ratna pisma i mnoge druge.

Izdavač knjige je JU Javna biblioteka “Alija Isaković” Gradačac.

Radio Gradačac / JU Javna biblioteka “Alija Iskaković” Gradačac

Comments are closed.

YouTube