Najnovije vijesti

Prvi pozitivan slučaj na Covid-19 na području Gradačca

11/05/2020 | objavio Radio Gradačac
Prvi pozitivan slučaj na Covid-19 na području Gradačca
GRADAČAC

Prema potvrđenim informacijama od strane rukovodioca Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Gradačac, dr. Fatime Ibranović Hadžimehić, na području grada Gradačac imamo prvi pozitivan slučaj zaraze korona virusom. Radi se o osobi koja je 7. maja došla iz Finske u Gradačac. Oboljeli je bio u izolaciji i poštovao propisane mjere.

U toku su aktivnosti utvrđivanja kontakata budući da je doputovao autobusom u kojem su bila lica sa različitih općina. Određene mjere već preduzimaju Dom zdravlja, Policijska uprava Gradačac i mjesni Štab CZ, a u narednom periodu u skladu sa informacijama očekuju se konkretne upute.

Za 11 osoba su preporučene mjere izolacije i date upute i savjeti o daljem postupanju, 9 kontakata prvog reda, jedna osoba koja je doputovala sa oboljelim u autobusu i dvije osobe iz firme oca oboljelog kao kontakti drugog reda. Od jutros su također testirani ukućani od oboljelog, oboljeli je retestiran po uputama UKC-a Tuzla i Zavoda i testirana je također osoba koja je doputovala sa oboljelim s područja grada Gradačac.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube