Najnovije vijesti

PU Gradačac – Otkriven počinilac krivičnog djela razbojništvo u pokušaju

19/06/2020 | objavio Radio Gradačac
PU Gradačac – Otkriven počinilac krivičnog djela razbojništvo u pokušaju
Bezbjednost

Dana, 18.6.2020. godine policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (Policijske stanice i Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gradačac) su, postupajući po naredbi Općinskog suda u Gradačcu, izvršili pretres porodične kuće i pomoćnih objekata koje koristi 17-godišnjak nastanjen na području grada Gradačca.

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa krivičnim djelom Razbojništvo u pokušaju, koje je počinjeno dana 13.6.2020. godine u Gradačcu nad radnicom sportske kladionice.

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje poduzeli su policijski službenici OKP PU Gradačac, koji će nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona podnijeti izvještaj protiv navedenog 17-godišnjaka zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Razbojništvo iz člana 289. Krivičnog zakona Federacije BiH u vezi sa članom 28. istog Zakona (pokušaj), saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Radio Gradačac / MUP TK

Comments are closed.

YouTube