Najnovije vijesti

PU Gradačac – Rasvijetljeno deset krivičnih djela

02/01/2018 | objavio Radio Gradačac
PU Gradačac – Rasvijetljeno deset krivičnih djela
Bezbjednost

Službenici Uprave policije MUP-a TK-a (PU Gradačac) su radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, došli do saznanja o mogućim počiniocima istih, te su nakon prikupljenih materijalnih dokaza Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona dana 28.12.2017.godine podnijeli izvještaj protiv M.D., rođen 1976.godine, S.A., rođen 1998.godine i H.S., rođen 1996.godine, svi nastanjeni na području općine Gradačac.

Naime, postoje osnove sumnje da je M.D. u vremenskom periodu od mjeseca februara do mjeseca decembra 2017.godine, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, počinio ukupno 6 KD-a Teška krađa (od čega u jednom slučaju zajedno sa S.A.), 3 KD-a Krađa i 1 KD-o Šumska krađa (zajedno sa H.S.). Riječ je o krivičnim djelima počinjenim na području općine Gradačac u kojima su predmet otuđenja bili agregat, razni alat, predmeti od inoksa i aluminija, peć na čvrsto gorivo, roštilj, auto radio-kasetofon i drugi predmeti.

Tokom operativnog rada na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela pronađen je dio otuđenih predmeta, koji su nakon izvršenih prepoznavanja vraćeni oštećenim vlasnicima.

Radio Gradačac / Preuzeto sa web stranice MUP TK

Comments are closed.

YouTube