Najnovije vijesti

PU Gradačac – Rasvijetljeno pet krivičnih djela

15/01/2018 | objavio Radio Gradačac
PU Gradačac – Rasvijetljeno pet krivičnih djela
Bezbjednost

Policijski službenici PU Gradačac su radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata: teških krađa i krađa, operativnim radom na terenu došli do saznanja o mogućem počiniocu istih, a radi se o N.Dž., rođen 1985. godine iz Gradačca.

Nad navedenim licem je u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da je, u vremenskom periodu od 25.11.2017. do 09.01.2018. godine na području općine Gradačac, počinio ukupno pet krivičnih djela, od čega tri krivična djela teška krađa i dva krivična djela krađa.

Riječ je o provalama u putnička motorna vozila, u kojima su predmet otuđenja bili: ručni sat, naočale, auto-kasetofon, dvije pločice od CD plejera, razna dokumentacija i dr.

Kako se navodi u saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, N.Dž. je službenicima policije dobrovoljno predao otuđene predmete koji će nakon prepoznavanja biti vraćeni vlasnicima, dok će protiv navedenog lica Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti podnesen Izvještaj o učinjenim krivičnim djelima.

Radio Gradačac / Preuzeto sa web stranice MUP TK

Comments are closed.

YouTube