Najnovije vijesti

PUFiB: Na području Tuzlanskog kantona zatečeno 15 radnika na crno

08/02/2023 | objavio Radio Gradačac
PUFiB: Na području Tuzlanskog kantona zatečeno 15 radnika na crno
FBiH/BiH

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH – Kantonalnog poreznog ureda Tuzla  izvršili su 07.02.2023. godine 41 inspekcijski nadzor, kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju pekarsku, ugostiteljsku, trgovačku, kao i druge proizvodne i uslužne djelatnosti.

Kontrole su izvršene na području Čelića, Gračanice, Gradačca, Lukavca, Srebrenika i Tuzle, s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno.

U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su pet obveznika koji su obavljali rad bez odobrenja nadležnog organa, 15 neprijavljenih radnika, jednog  obveznika koji nije posjedovao fiskalizirani fiskalni uređaj i 13 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: rad bez odobrenja, zapošljavanja neprijavljenih radnika, neposjedovanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja, zapečaćeno je sedam objekata, a u 20 inspekcijskih nadzora izdati su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 69.500,00 KM, saopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.

Radio Gradačac / PUFiB

Comments are closed.

YouTube