Najnovije vijesti

Pušten u rad novi rendgen aparat u Domu zdravlja Gradačac

01/12/2021 | objavio Radio Gradačac
Pušten u rad novi rendgen aparat u Domu zdravlja Gradačac
GRADAČAC

U Domu zdravlja Gradačac danas je ozvaničeno puštanje u rad novog  rendgen aparata sa pratećom opremom koji će unaprijediti pružanje zdravstvenih usluga. Aparat je nabavljen sredstvima EU koje implementira UNDP, te iz Budžeta Tuzlanskog kantona i Grada Gradačac. Vrijednost rendgena je 131.000 KM.

Nakon izvjesnog vremena, građanima Gradačca, korisnicima zdravstvenih usluga Doma zdravlja ponovo je dostupna usluga rendgenskog snimanja. Zvaničnim puštanjem u rad digitalnog rendgen aparata sa pratećom opremom i informatičkom podrškom ozvaničen je završetak projekta koji je realizovan zahvaljujući angažmanu menadžmenta Doma zdravlja, Grada Gradačac, Vlade Tuzlanskog kantona i finansijsku podršku EU koju implementira UNDP. Realizacija ovog projekta donosi brojne benefite pacijentima i Službi radiologije Doma zdravlja Gradačac.

Oprema je Domu zdravlja Gradačac isporučena u drugoj polovini mjeseca oktobra, a ovaj period je iskorišten za obezbjeđenje adekvatnih prostornih uslova, montažu i obuku kadrova, te uvezivanje u jedinstveni sistem. Osim toga, realizovano je još niz aktivnosti na obezbjeđenju uslova za poboljšanje usluga i rad Doma zdravlja.

Grad Gradačac je pružio značajnu podršku osavremenjavanju opreme Doma zdravlja, a danas se moglo čuti da su u planu i dalji napori na obezbjeđenju uslova za proširenje usluga ove zdravstvene ustanove.

Prema onome što je danas prezentovano i najavljeno za naredni period, izvjesno je da će unaprijeđenje rada Doma zdravlja i kvaliteta zdravstvenih usluga biti u stalnom fokusu menadžmenta i Grada Gradačac na zadovoljstvo svih građana Gradačca.

Više detalja saznajte u TV prilogu Radio Gradačca.

_________________________________________________________________________

U prilogu govore:

Adil dr. Atić, specijalista radiologije, šef Službe za radiologiju Doma zdravlja Gradačac,

Semir dr. Turbić, direktor Doma zdravlja Gradačac,

Edis Dervišagić, gradonačelnik Gradačca.

 

_________________________________________________________________________

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube