Najnovije vijesti

RADIO GRADAČAC: Obavještenje političkim subjektima učesnicima Općih izbora u BiH 2022. godine

26/08/2022 | objavio Radio Gradačac
RADIO GRADAČAC: Obavještenje političkim subjektima učesnicima Općih izbora u BiH 2022. godine
IZBORI 2022

POLITIČKIM SUBJEKTIMA UČESNICIMA OPĆIH IZBORA U BIH 2022. GODINE

Program izbornih aktivnosti Radija Gradačac

Radio Gradačac će 5. septembra 2022. godine početi sa emitovanjem emisije „Izbori 2022“ (izborna hronika) radnim danima od ponedjeljka do petka (osim praznika) u terminu od 9,30 do 9,45 i od 16,20 do 16,40 sati i vikendom (subotom i nedjeljom) od 9,30 do 9,45 sati, koja će omogućiti prezentiranje javnosti aktivnosti učesnika općih izbora, CIK BiH, te komentara i anketa koje će realizovati novinari Radio Gradačca. U emisijama će biti emitovani izvještaji sa predizbornih skupova, saopćenja za javnost i obraćanja učesnicima na općim izborima. Takođe, obavještavamo Vas da će Radio Gradačac emitovati po tri saopćenja za javnost po političkom subjektu sedmično u sklopu emisije „Izborna hronika 2022“.

U cilju prezentovanja aktivnosti političkih subjekata Radio Gradačac će, po zahtjevu političkih subjekata, pratiti po jedan predizborni skup političkih subjekata učesnika općih izbora, održan na području Grada Gradačaac.

Radio Gradačac će osigurati neposredno obraćanje za sve političke subjekte koji su, na osnovu javnog poziva Radio Gradačca, izrazili interes za učešće u izbornom programu Radio Gradačca, registrovane u izbornoj jedinici koja je pokrivena signalom našeg radija. Termini za neposredno predstavljanje političkih subjekata biće rezervisani prema utvrđenom redoslijedu radnim danima u terminu od 11,00 do 11,30 i to u tri kruga po pet minuta u jednom obraćanju. Jednom utvrđeni termin u neposrednom predstavljanju ne može se mijenjati, a nedolazak predstavnika političkog subjkekta na dogovoreni termin emisije smatrat će se svojevoljnim odustajanjem od izborne promocije.

Ujedno Vas obavještavamo da će Radio Gradačac omogućiti političkim organizacijama da izvrše promociju putem plaćenog političkog oglašavanja i to emitovanjem oglasa, javnih poziva, spotova, čestitki ili bilo kojeg vida promocije političkog subjekta. Radio Gradačac će narudžbe za plaćeno političko oglašavanje zaprimiti od političkih subjekata direktno, odnosno preko pravnih ili fizičkih lica koje politički subjekti ovlaste.

Za promociju putem plaćenog oglašavanja (vršenje narudžbe) obavezno je dostaviti pismeno ovlaštenje od strane registrovanog političkog subjekta (centrale političke organizacije – subjekta).

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube