Najnovije vijesti

RADIO GRADAČAC: Saopćenje za javnost

05/02/2019 | objavio Radio Gradačac
RADIO GRADAČAC: Saopćenje za javnost
RADIO Gradačac

U cilju pravovremenog i istinitog informisanja javnosti u vezi novonastale situacije oko Doma zdravlja u Gradačcu, Radio Gradačac je u ponedjeljak, 04.02.2019. godine, kontaktirao direktoricu Doma zdravlja dr. Almu Šakić i usmeno pozvao da gostuje u programu Radija Gradačac u emisiji “Gost u studiju” planiranoj za srijedu, 06.02.2019. godine, od 10:30 sati.

Namjera nam je bila da javnost iz prve ruke informišemo o novinama koje je donio Ugovor sa ZZO TK vezano sa finansiranje i rad službi Doma zdravlja, u prvom redu Mikrobiologije i Dispanzera za zdravstvenu zaštitu žena, te početku naplate stomatoloških usluga za sve osobe starije od 19 godina.

Direktorica dr. Šakić je nažalost odbila učešće u programu Radija Gradačac, tako da su naši slušaoci i javnost ostali uskraćeni za informacije od najodgovornije osobe ove zdravstvene ustanove.

Redakcija Radija Gradačac ovim putem želi obavijestiti javnost da nam je bila namjera da kao javni medij, poštujući novinarske kodekse, omogućimo pravovremeno i istinito informisanje građane općine Gradačac. U tom smislu ostajemo i dalje otvoreni za saradnju sa svim relevantnim insititucijama, ustanovama i građanima.

Redakcija Radija Gradačac

Comments are closed.

YouTube