Najnovije vijesti

Radionica za mlade novinare

03/07/2018 | objavio Radio Gradačac
Radionica za mlade novinare
GRADAČAC

Ispred zgrade biblioteke „ Alija Isaković“ u Gradačcu, danas su u organizaciji „Omladinske novinske asocijacije u BiH“ (ONA u BiH) upriličene aktivnosti promocije i edukacije za sve mlade koji imaju simpatije i osjećaju strast prema novinarskoj profesiji i pozivu.

Članice Asocijacije iz Gradačca, Elma Efendić, Nerma Dzaferović i Lejla Mujkanović, održale su radionicu na temu „Edukacija o komunikaciji i javnom govoru“ u okviru kojih se govorilo o neverbalnim oblicima komunikacije.

Aktivnosti Asocijacije nastaviti će se sutra, kada će mladi imati priliku obaviti intervjue sa slučajnim prolaznicima na ulicama grada.

Završna aktivnost planirana je za petak, kada će članovi Asocijacije promovirati medijski aktivizam.

Lokalni tim „Omladinske novinske asocijacije u BiH“ Gradačac,  za sada broji tri člana i ovim putem pozivaju sve mlade da im se pridruže.

Omladinska novinska asocijacija u BiH djeluje sa radom već 11 godina, s ciljem da mladima pruži kvalitetno obrazovanje na svim poljima medija i da priliku da se okušaju u svojim znanjima, te da kvalitetno popune medijski prostor koji sami kreiraju.

Sve aktivnosti realiziraju se povodom Sedmice Omladinske novinske asocijacije u BiH.
  

Radio Gradačac                              

Comments are closed.

YouTube