Najnovije vijesti

Radovi na izgradnji sistema južnog vodovoda

26/08/2019 | objavio Radio Gradačac
Radovi na izgradnji sistema južnog vodovoda
GRADAČAC

Intenzivrani su radovi na realizaciji projekta „Vodosnabdijevanje Gradačca“ izgradnje sistema južnog vodovoda. Radi se na izgradnji cjevovoda pod pritiskom i potisno-distributivnog cjevovoda te distributivne mreže u ukupnoj dužini 52.927,54 metara vrijednosti 2.984.514,62 Eura. 

Radovi se trenutno izvode na trasi od raskrsnice kod Vučkovaca do Srnica Gornjih. Uporedo se vrši priprema za izgradnju komandno-kontrolnog objekta na izvorištu Domažić i uređuju prilazni putevi do parcela gdje će biti rezervoari. Uskoro se očekuje početak radova na dionici koja vodi od Vučkovaca do Kerepa, te prema Zeljinji Donjoj.

Važno je istaći da će projektom „Vodosnabdijevanje Gradačca“ mogućnost na priključenje na potpuno novi sistem vodosnabdivanja dobiti većina naselja u južnom dijelu grada Gradačac, a to se odnosi na Vučkovce, Srnice Donje, Srnice Gornje, Biberovo Polje, dio Toka, Kerep, Jelovče Selo, Zelinja Donja, Zelinja Srednja i Međiđe. Završetak radova se očekuje krajem 2020.  i vrijednost istih je oko 4,3 miliona Eura, saopćeno je na službenoj web stranici Grada Gradačac.

U okviru ovih radova planira se izgraditi potisni cjevovod, rezervoari, pumpne stanice i komandna mjesta.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube