Najnovije vijesti

Radovi na vodovodnoj mreži u užem dijelu grada

10/02/2023 | objavio Radio Gradačac
Radovi na vodovodnoj mreži u užem dijelu grada
GRADAČAC

U sklopu zadnje komponente  projekta “Vodosnabdijevanja Gradačca”, intenzivirani su radovi na izmjeni postojećih azbest-cementnih cijevi, cijevi nedovoljnih profila kao i dotrajale mreže u centralnom urbanom području Gradačca. Trenutno  se izvodi jedna je od najzahtjevnijih dionica cjelokupnog projekta budući da se radovi odvijaju u samom centru grada.

U zadnjih nekoliko dana svjedoci smo da dolazi do konstantnih kvarova i pucanja cijevi koje utiče na redovnu isporuku pitke vode za domaćinstva i ostale privredne subjekte. Razlog učestalih kvarova jeste dotrajala vodovodna mreža koja ne može da podnese oscilaciju pritiska vode.

Završetkom ove kompomente izgradit će se preko 40 km nove i savremene vodovodne mreže u užem dijelu grada s kojom će se riješiti problem redovnog vodosnabdijevanja kao i druga ekološka pitanja za dobrobit svih građana na području grada Gradačac.

Ovim putem pozivamo građane da imaju razumijevanja i strpljenja u narednom periodu tokom izvođenja radova u užem dijelu grada Gradačac.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube