Najnovije vijesti

Ramazanski program “Čekajući kandilje”

12/04/2021 | objavio Radio Gradačac
Ramazanski program “Čekajući kandilje”
RADIO Gradačac

Prema Takvimu Rijaseta Islamske zajednice, zalaskom sunca u ponedjeljak, 12. aprila 2021. godine, nastupa mubarek mjesec ramazan i tada će se klanjati prva teravija, dok će prvi dan ramazanskog posta biti u utorak 13. aprila. 

Na području Medžlisa Islamske zajednice Gradačac početak posta prvog dana mjeseca ramazana je u utorak 13. aprila u 4:14 sati a vrijeme iftara u 19:35 sati. Bajram namaz za područje Gradačca klanjat će se u četvrtak 13. maja 2021. godine u 5:59 sati.

Radio Gradačac će i ove godine tokom mjeseca ramazana emitovati prigodne vjerske sadržaje u emisiji “Čekajući kandilje”. U saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Gradačac i Mrežom mladih Medžlisa IZ Gradačac na talasima Radio Gradačce će biti emitovane predramazanske besjede. 

Emisija “Čekajući kandilje” emituje se u večernjem programu pred nastupajuće vrijeme zalaska sunca (akšama) i početak iftara.

Ramazansku čestitku uputio je Nusret ef. Kujraković, glavni imam Medžlisa IZ Gradačac. Možete je poslušati danas u našem popodnevnom programu.

Muslimanima u Gradačcu, Bosni i Hercegovini i dijaspori 

Ramazan šerif muberek olsun želi vaš Radio Gradačac.

Radio Gradačac / Medžlis IZ Gradačac / Mreža mladih Medžlisa IZ Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube