Najnovije vijesti

Rampa danas

02/02/2017 | objavio Radio Gradačac
Rampa danas
GRADAČAC

Danas smo, u namjeri blagovremenog i tačnog informisanja javnosti, ponovo posjetili svima poznatu Rampu.

Nakon incidenta koji se dogodio u ponedjeljak (o čemu je Radio Gradačac izvještavao u svom programu), kada su radnici JP “Parkinzi”, po nalogu direktora Seada Beširevića, skinuli mehaničku rampu, danas smo zatekli rampu u punoj funkciji.

Podsjećamo, nakon skidanja rampe, po prijavi direktora OŠ “Ivan oran Kovačić” Eseda Karića, na lice mjesta izašli su službenici PS Gradačac i sačinili službenu zabilješku. Danas smo vidjeli da je rampa vraćena, a radnik Škole reguliše korištenje parkinga. Ulaz je dozvoljen roditeljima koji dovoze djecu u školu, radnicima škole, službenicima PS Gradačac i kombi prevozu učenika koji su dobili daljinske upravljače kako bi mogli ući na parking.

Radnik škole je prisutan u periodu kada je najveća frekvencija učenika i roditelja, a izvan tog perioda, kada je rampa spuštena, ulaz na parking je omogućen saobraćajnicom iza objekta sportske dvorane, pored Gradašnice. O ovome je istaknuta i obavijest na rampi.

Kako smo već izvještavali, sve su prilike da će ova situacija dobiti sudski epilog, a do tada će, vjerovatno, predmetni parkig funkcionisati na navedeni način.

 

 

 

P.S.

Ako se pitate kakvo je ono bijelo vozilo na naslovnoj slici, za one koji znaju, jest to je upravo ono PMV, znate koje marke i koji tip.

 

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube