Najnovije vijesti

Rampa koja parking znači

21/01/2017 | objavio Radio Gradačac
Rampa koja parking znači
GRADAČAC

Tokom protekle sedmice u našem gradu se ukazala jedna savremena, moderna, visokosofisticirana, daljinski upravljana, ni manje ni više, RAMPA.

Radi se o rampi na ulazu u parking pored Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić”. Ovo je samo nastavak neriješenih odnosa oko prava vlasništva, posjeda, raspolaganja i upravljanja ovom parcelom između Škole i JP “Parkinzi”.

Prema informacijama koje smo dobili, parcela je u vlasništvu Škole, a Općinsko vijeće Gradačac je donijelo odluku da se ona dodijeli na upravljanje JP “Parkinzi” u svrhu djelatnosti organizacije i naplate parkinga. 

Rampu je, na osnovu odluke Školskog odbora, postavila OŠ “Ivan Goran Kovačić” kako bi, prema riječima direktora škole Eseda Karića, zaštitila svoju imovinu i obezbijedila nesmetan pristup školi učenicima koji koriste kombi prevoz.

U programu Radija Gradačac na ovu temu smo razgovarali sa direktorom škole Esedom Karićem što možete poslušati u audio prilogu.

      1. DIO RAZGOVORA

     

      2. DIO RAZGOVORA

 

Potražili smo mišljenje i stavove druge strane. Razgovarali smo sa direktorom JP “Parkinzi” Seadom Beširevićem.

 

Ne ulazeći u formalno-pravnu suštinu nastale situacije i ne svrstavajući se ni na jednu stranu (jer obje su gradačačke), postavljamo pitanje da li se ovo moglo riješiti na drugi način, onako ljudski, gradačački. Jer, sve je to, pa i taj parking, naše gradačačko. Il` će taj pridjev “gradačački” kojeg su nam uvijek puna usta kad se treba “pofaliti”, sve više gubiti na značaju, kako u našim, tako i u očima drugih.

Da ne bude na kraju znam ja nas, …

 

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube