Najnovije vijesti

Rasvijetljeno 7 krađa i 2 teške krađe

03/10/2017 | objavio Radio Gradačac
Rasvijetljeno 7 krađa i 2 teške krađe
Bezbjednost

Radom na rasvjetljavanju 9 krivičnih djela teških krađa i krađa, počinjenih na području općine Gradačac od aprila 2014. do decembra 2016. godine, službenici Uprave policije MUP TK-a, Odjeljenja krim policije PU Gradačac, došli su do saznanja o mogućim počiniocima. Radi se o licima: A.H., rođen 1989. godine, S.S., rođen 1988. godine i A.M., rođen 1990. godine, svi nastanjeni na području općine Gradačac.

Protiv ovih lica je Kantonalnom tužilaštvu podnesen Izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da su A.H. i S.S. počinili ukupno 9 krivičnih djela, od čega 7 krađa i 2 teške krađe, a A.M. 7 krivičnih djela prikrivanja i 2 krađe zajedno sa A.H. i S.S.. Predmet napada bili su ugostiteljski objekti, vikendice, rasadnik zelenog bilja i drugo.

Obzirom da se tokom istrage došlo do saznanja da se na lokaciji na području općine Pelagićevo nalazi dio predmeta otuđenih u navedenim krivičnim djelima, PS Pelagićevo je upućen zahtjev za obezbjeđenje lokacije i pribavljanje naredbe za pretres od nadležnog Suda. Prilikom pretresa kuće i pratećih objekata službenici policije su pronašli i privremeno oduzeli: 171 sadnicu čempresa, klima uređaj, dvoja garažna vrata, dva betonska postolja za suncobran i dva veća suncobrana, kosilicu, agregat, dva veća frižidera, pumpu za vodu, aparat za varenje i druge predmete. Nakon prepoznavanja pronađeni predmeti su vraćeni oštećenim vlasnicima.

Radio Gradačac/MUP TK

Comments are closed.

YouTube