Najnovije vijesti

Razgovarano o mjerama za obilježavanje Kurban-bajrama na području Gradačca

30/07/2020 | objavio Radio Gradačac
Razgovarano o mjerama za obilježavanje Kurban-bajrama na području Gradačca
GRADAČAC

Danas je gradonačelnik Edis Dervišagić posjetio Medžlis Islamske zajednice Gradačac, gdje se sastao sa glavnim imamom Nusret ef. Kurjakovićem i predsjednikom Izvršnog odbora Medžlisa Husein ef. Jukanom.

Razgovaralo se o trenutnoj higijensko epidemiološkoj situaciji, mjerama koje je potrebno preduzeti u narednom periodu u javnim, vjerskim i drugim objektima kao i poštovati Instrukciju Islamske zajednice u BiH  kojom su propisani novi uslovi obavljanja namaza u džamijama povodom predstojećeg Kurban-bajrama.

Ovom prilikom uručena je donacija od 3.000 zaštitnih maski i 40 litara dezinfekcionih sredstva za ličnu higijenu i radne površine koja će biti podjeljena svim džematima na području grada Gradačca.

Gradonačelnik i glavni imam MIZ Gradačac uputili su zajednički apel građanima i vjernicima da se pridržavaju instrukcija i preporuka, kao što je nošenje maske u džamiji, dezinfekcija prilikom ulaska i održavanja potrebne fizičke distance.

Ovom prilikom istaknuta je dosadašnja uspješna saradnja između Medžlisa i Gradske uprave Gradačac koja će se nastaviti i u narednom period kroz zajedničke projekte i aktivnosti.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube