Najnovije vijesti

Rekonstrukcija dijela sistema vodosnabdijevanja u Vučkovcima

01/04/2019 | objavio Radio Gradačac
Rekonstrukcija dijela sistema vodosnabdijevanja u Vučkovcima
GRADAČAC

U okviru projekta “Vodosnabdijevanja Gradačca” kojeg realizuje JP “Komunalac” i Općina Gradačac, vrši se izgradnja potisnog cjevovoda. Tokom implementacije ovog projekta došlo je do ukrštanja cjevovoda sa postojećim cjevovodom kojim se snabdijevaju potrošači u Vučkovcima.

Kako bi se ova pitanja rješavala na obostrano zadovoljstvo, krajem 2018. godine zaključen je sporazum između JP “Komunalac” kao implementatorom projekta, Općine Gradačac, MZ Vučkovci i preduzeća “Domažić” d.o.o. Vučkovci. Ovim sporazumom predviđeno je rješavanje problema u slučaju ukrštanja cjevovoda na trasi izgradnje novog vodovoda. U takvim situacijama “Komunalac” će u dogovoru s predstavnicima MZ Vučkovci naložiti izvođaču radova da se na spornim mjestima uradi zamjena postojećeg cjevovoda.

S tim u vezi ovih dana se vrše radovi na zamjeni i ugradnji dijela novog cjevovoda za Vučkovce za koje je finansijska sredstva obezbijedila Općina Gradačac. Ovo će doprinijet kvalitetnijem vodosnabdijevanju građana na ovom području pitkom vodom i maksimalno će se izbjeći prekidi prilikom implementacije projekta “Vodosnabdijevanja Gradačca”.

Sporazumom su prevaziđena eventualna sporna pitanja u vezi implementacije najvažnijeg infrastrukturnog projekta općine Gradačac, a u isto vrijeme će se obezbijediti da područje MZ Vučkovci ima kontinuirano snabdijevanje vodom.

Radovi na ovoj dionici su u završnoj fazi i uskoro se očekuje njihov nastavak na sljedećim fazama projekta “Vodosnabdijevanja Gradačca”.

Radio Gradačac / Općina Gradačac

Comments are closed.

YouTube