Najnovije vijesti

RK “GRADAČAC”: Ulogu favorita prepuštamo iskusnoj ekipi RK “Čelik”

06/11/2020 | objavio Radio Gradačac
RK “GRADAČAC”: Ulogu favorita prepuštamo iskusnoj ekipi RK “Čelik”
Rukomet

Rukometni klub “Gradačac” se, uoči utakmice derbija prvog dijela prvenstva 1. lige Federacije BiH – grupa Sjever, koja bi mogla biti i odlučujuća za plasman u Premijer ligu BiH na kraju prvenstva, oglasio na svojoj facebook stranici tekstom u kojem je predstavio iskusnu ekipu “Čelika” iz Zenice uz napomenu da ulogu favorita prepuštaju gostima.

Utakmica se igra u subotu, 7. novembra, od 20 sati u sportskoj dvorani Gradačačkog sajma. Susret se igra bez publike, ali će svi ljubitelji rukometa imati priliku pratiti ovaj vrhunski sportski događaj u Gradačcu u direktnom prenosu u programu Televizije Tuzlanskog kantona.

Šef stručnog štaba gradačačkih rukometaša Dado Doborac je jutros gostovao u Jutarnjem programu Televizije Tuzlanskog kantona i ovom prilikom govorio o atmosferi i rukometnoj euforiji u Gradačcu uoči subotnje utakmice.


Facebook Rukometni klub “Gradačac”

Kao što već svi znaju u subotu nas očekuje jedna velika utakmica, koja se u našem gradu nije igrala najmanje 10 godina.
Naša mlada ekipa se ove godine našla u prilici da se bori za sami vrh tabele, tačnije direktno se uključila u borbu za prvo mjesto koje bi nas odvelo u društvo najboljih naredne godine.

Već na samom početku prvenstva, nakon par kola, vidjelo se da će ovogodišnja borba za prvo mjesto se svesti na našu ekipu i iskusnu ekipu Rk”Čelik” iz Zenice.

Ovom prilikom ćemo vas ukratko upoznati sa našim protivnicima.

Radi se o ekipi koja je dugi niz godina igrala Premijer Ligu BIH. U zadnje tri godine su stalno u vrhu Prve Lige FBIH i svake godine pretenduju na ulazak.

Na golmanskim pozicijama se nalaze dva momka iz Zavidovića. Rijad Polić i Haris Muhić. Oba imaju veliko iskustvo i igrali su Premijer Ligu BIH. Polić je bio standardniji golman ali očekujemo da će od prve minute krenuti mlađi Muhić koji je trenutno i u boljoj formi.

Na lijevom krilu se nalazi preiskusni Edin Gušić koji je često i prvi strijelac ekipe.U zadnjim utakmicama nije nastupao zbog povrede trbušnog zida, ali ga u Gradačcu očekujemo od prve minute.

Na poziciji lijevog beka se nalazi kapiten ekipe, Faris Mrako. Rođeni Zeničanin, visok 2 m, odličnih fizičkih predispozicija. Velika opasnost iz vana za naš gol.

Prva violina ekipe, momak od kojeg sve počinje i na kome se sve završava jeste dobro poznati, NAŠ, Slaven Šijaković Caco. Rođen je u Tesliću, a ima i iskustvo igranja i van BIH. Cacu svi dobro poznaju iz dana kada je igrao za naš klub u PLBIH. Sigurno momak od kojeg prijeti najveća opasnost.

Na desnom beku se nalazi Mirza Dervenčić. Dobro poznat igrač svim poznavaocima rukometne igre u BIH.Imao je tešku povredu desnog koljena, i sigurno da je ta povreda ostavila traga na njemu i zbog toga nije napravio veću karijeru te se zadovoljio igranjem u Zenici.

Na desnom krilu se nalazi pridošlica Ante Dragičević. Ante u ekipu Rk”Čelik” dolazi iz Žepča.Radi se o omalenom ali jako inteligentnom i brzom igraču. Ne libi se često izaći i na bekovsku poziciju te protivnicima svojim prolazima unositi nemir i razbijati odbranu. I on, iako mlad, ima iskustvo igranja u PLBIH. Nastupao je za ekipu Rk”Maglaj” te za juniorsku reprezentaciju BIH. Inače je Dragičević bio velika želja naše Uprave. Iako smo sve dogovorili, problem je bila škola, zbog koje je odabrao sadašnji klub.

Na poziciji pivota nalazi se Aldin Begagić. Nekadašnji reprezentativac BIH. Iako u poznim igračkim godinama, sigruno da je jedna od najvećih opasnosti za naš klub. Odlikuje ga odlična igra u napadu (savršeno iskorištava svoj višak kilograma).

Još treba spomenuti i Danijela Jurića koji najviše igra u odbrani i to radi odlično.

Većinom igraju jako čvrstu odbranu 6:0 sa dubokim izlascima na protivnika sa loptom.

Trener ekipe je Seldin Rizvanović, bivši igrač ovoga kluba.

Alfa i omega rukometnog kluba “Čelik” je predsjednik Pane Škrbić. Čovjek koji je dobro poznat u bosanskohercegovačkom rukometu.Jednostavno živi za ovaj klub i odlaskom njega sa pozicije predsjednika jednoga dana, sigurno da će Rk”Čelik” biti na velikom gubitku.

U subotu, od 20 h, sigurno da nas očekuje velika utakmica. Protivničkoj ekipi želimo dobrodošlicu u grad “Zmaja od Bosne” i neka u ovoj utakmici pobijedi sport.

#jedanklubjedansan #rkgradačac


Gostovanje Dade Doborca u Jutarnjem programu TV TK


Radio Gradačac / RK “Gradačac” / TV Tuzlanskog kantona

Comments are closed.

YouTube