Najnovije vijesti

RTV TK: Privrednici strahuju od velikih gubitaka zbog probijanja rokova za sanaciju tunela Ormanica

11/01/2020 | objavio Radio Gradačac
RTV TK: Privrednici strahuju od velikih gubitaka zbog probijanja rokova za sanaciju tunela Ormanica
Tuzlanski kanton

Sanacija tunela Ormanica na magistralnom putu Orašje – Tuzla počela je u maju mjesecu 2019. godine i prema planu trebala je biti završena u roku od 5 mjeseci. 

Ovih dana smo svjedoci da se ne nazire kraj radova, a vozila se kroz tunel i dalje propuštaju naizmjenično jednom trakom što izaziva svakodnevno usporavanje putničkog i teretnog saobraćaja.

Privrednici sa područja Tuzlanskog kantona strahuju od velikih gubitaka u poslovanju kada tunel u potpunosti bude zatvoren za saobraćaj. 

Obzirom na dosadašnja iskustva i kašnjenja u izvođenju radova, privrednici se pribojavaju da bi taj period mogao trajati mnogo duže čime bi im dodatno bili uvećani troškovi transporta, a i kompletnog poslovanja. Kako navode, ove sumnje im posebno podgrijava čijenica da je period naizmjeničnog propuštanja vozila sa 3 mjeseca produžen na 10, a još uvijek se ne nazire se kraj ove faze sanacijtunela.

Ukoliko se to desi, privrednici najavljuju pokretanje odgovornosti prema investitoru zbog nastanka velikiš šteta po pricredu Tuzlanskog kantona.

Opširnije u prilogu TV TK

Radio Gradačac / RTV TK

Comments are closed.

YouTube