Najnovije vijesti

Sadin Mulahalilovć peti na prestižnom međunarodnom turniru “Grand Prix Croatia” u Samoboru

18/01/2020 | objavio Radio Gradačac
Sadin Mulahalilovć peti na prestižnom međunarodnom turniru “Grand Prix Croatia” u Samoboru
Borilački sportovi

Sadin Mulahalilović, član Karate kluba “Tempo” Gradačac i reprezentacije BiH, danas je nastupio na prestižnom međunarodnom karate turniru “Grand Prix Croatia” koji se održava po 29. put u Samoboru i zauzeo visoko 5. mjesto u najbrojnijoj kategoriji (borbe juniori do 68 kg) u kojoj se borilo čak 63 takkmičara.

U prvom kolu savlado je Talijana Leonarda Marzullu visokim rezultatom 8:0, a nakon toga je poražen minimalno 1:0 od domaćeg takmičara Dine Šimuneca.

Šimunec se nakon toga dobrim borbama probio do finala turnira, što je Sadinu omogućilo nastup u repesažu za plasman do trećeg mjesta. U dvije uzastopne borbe savladao je Ukrajince Konstantina Veliksara sa 2:1 i Stanislava Dzendzeliuka sa visokih 5:0. Odmah nakon toga u odlučujućem nastupu za 3. mjesto Sadin je poražen od odmornijeg takmičara iz Azerbejdžana Abbasa Dadashova rezultatom 1:0.

O jačini i tradiciji ovog turnira govori podatak da je za nastup bilo prijavljeno 1699 takmičara iz 21 države i 270 klubova.

Podsjećamo da je Sadin Mulahalilović na turnir u Hrvatsku otputovao sa reprezentativnih priprema iz Lukavca na kojima se priprema za Evropsko prvenstvo u Budimpešti (Mađarska) koje se održava od 5. februara. Na ovom prvenstvu bi trebao nastupiti u punoj takmičarskoj formi, što danas nije bio slučaj, i još jednom potvrditi svjetsku klasu i vrhunske rezultate iz prošle godine. Sadin je trenutno 8. na svjetskoj rang listi i postoji realna mogućnost daljeg napretka, obzirom da u juniorskoj konkurenciji ima pravo nastupa do kraja 2020. godine.

Čestitamo Sadinu, uz želju da ga posluži zdravlje i zaobiđu povrede na njegovom putu postizanja vrhunskih rezultata i dostojnog predstavljanja Gradačca i Bosne i Hercegovine na međunardnoj sceni, na ponos svih nas.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube