Najnovije vijesti

Sadin Mulahalilović, Ajla Vehabović i Nusreta Bećirović sutra putuju u Budimpeštu

04/02/2020 | objavio Radio Gradačac
Sadin Mulahalilović, Ajla Vehabović i Nusreta Bećirović sutra putuju u Budimpeštu
Borilački sportovi

U glavnom gradu Mađarske od 7. do 9. februara se održava Evropsko karate prvenstvo za kadete, juniore i U 21. Na ovom prestižnom takmičenju u Budimpešti će učestvovati i članovi karate reprezentacije Bosne i Hercegovine. Među njima su i sjajni mladi takmičari iz Gradačca Sadin Mulahalilović (Karate klub „Tempo“), državni juniorski prvak u borbama -68 kg te Ajla Vehabović, Anela Hanić i Nusreta Bećirović (KBS „Zmaj“) koje su juniorske prvakinje Bosne i Hercegovine u katama. 

Tim povodom danas je gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić organizovao prijem za reprezentativce. Poželio im je puno sportske sreće na takmičenju i zahvalio na dosadašnjoj promociji Gradačca i Bosne i Hercegovine. Podršku mladim karatistima dao je i Damir Doborac sportista decenije Gradačca.

Okupljanje karate reprezentacije Bosne i Hercegovine je sutra u Doboju odakle će otputovati u Budimpeštu. Nažalost, Anela Hanić je nedavno izgubila status juniorke i neće učestvovati na Evropskom prvenstvu  pa će umjesto nje u kata timu biti  Emina Tanović član KBS „Seiken“ Živinice.

Radio Gradačac / Foto: Sead Bećirović

Comments are closed.

YouTube