Najnovije vijesti

Sadin Mulahalilović i Esma Pašalić na prijemu kod gradonačelnika Gradačca

26/07/2021 | objavio Radio Gradačac
Sadin Mulahalilović i Esma Pašalić na prijemu kod gradonačelnika Gradačca
Borilački sportovi

Gradonačelnik grada Gradačac Edis Dervišagić upriličio je prijem za uspješne sportiste povodom postignutih izuzetnih rezultata karatista na državnom i međunarodnim takmičenjima u svojim disciplinama i kategorijama.

Sadin Mulahalilović pobjednik je Svjetskog kupa u karateu u kategoriji U21 borbe – 84 kg a Esma Pašalić je osvojila zlatnu medalju na Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine za kadete održanom u Bugojnu krajem juna 2021. godine. Zahvaljujući ovim izuzetnim sportskim rezultatima pozvani su u karate reprezentaciju Bosne i Hercegovine i trebali bi učestvovati na Evropskom prvenstvu u Finskoj koje se održava sredinom avgusta mjeseca 2021. godine.

Čestitavši karatistima na velikom uspjehu koji su postigli i medaljama koje su osvojili gradonačelnik Edis Dervišagić je dodao, da i mnogo veće zemlje od Bosne i Hercegovine bi bile ponosne na ovaj uspjeh, tako je grad Gradačac ponosan na svoje mlade sugrađane, njihovog trenera i roditelje koji su ih podržavali i omogućili da ostvare ovako zapažene rezultate i budu promotori Gradačca u svijetu.
Tom prilikom gradonačelnik Edis Dervišagić je mladim sportistima uručio i poklone sa željom da nastave kontinuitet vrhunskih rezultata i uspjehe na svim takmičenjima,  naglasivši da je Gradska uprava Gradačac oduvijek imala primjeren odnos prema sportu i mladima, te obećao i nadalje svesrdnu pomoć Grada.  

U ime mladih sportista na prijemu se zahvalio trener Kluba borilačkih sportova “Zmaj” Gradačac Asmir Jahić.  

Prijemu za osvajače zlatnih medalja na Svjetskom kupu i Državnom prvenstvu u karateu iz Gradačca, prisustvovao je i pomoćnik gradonačelnika za društvene djelatnosti i boračko-invalidsku zaštitu Hajrudin Hasanbašić.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube