Najnovije vijesti

Sadin Mulahalilović osvojio zlatnu a Dino Imširović bronzanu medalju na Balkanskom prvenstvu u karateu

07/11/2022 | objavio Radio Gradačac
Sadin Mulahalilović osvojio zlatnu a Dino Imširović bronzanu medalju na Balkanskom prvenstvu u karateu
Borilački sportovi

U Crnoj Gori je održano 22. Balkansko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i U-21. Bar je od petka do nedjelje bio domaćin šampionata Balkana na kojem se okupilo 940 takmičara iz deset država. Učestvovali su takmičari iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Grčke, Kosova, Sjeverne Makedonije, Rumunuije, Srbije, Slovenije i Crne Gore.

Reprezentacija BiH u ukupnom plasmanu je zauzela prvo mjesto sa osvojenih 10 zlatnih, osam srebrnih i 16 bronzanih medalja. Sandro Krešić sa osvojene  dvije zlatne medalje u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, najuspješnji je takmičar prvenstva.

Boje Bosne i Hercegovine branilo je pet takmičara Karate kluba “Tempo” Gradačac i tri karatista iz Kluba borilačkih sportova „Zmaj“ Gradačac. Sadin Mulahalilović, član KBS “Zmaj” Gradačac, osvojio je zlatnu medalju u disciplini borbe ekipno za mušku reprezentaciju BiH. Dino Imširović iz Karate kluba “Tempo” osvojio je bronzanu medalju u kategoriji borbe pojedinačno juniori do 76 kg.

Kako je najavljeno, Karate klub „Tempo“ planira doček za reprezentativce iz ovog kluba večeras u 19:30 sati pred klupskom salom u Kerepu.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine iz Karate kluba “Tempo” bili su: Nusreta Bećirović (kate U-21 žene i borbe U-21 žene, -68 kg), Dino Imširović (borbe juniori, -76 kg), Mevlija Imširović (borbe U-21 žene, -55 kg), Amina Lalić (borbe U-21 žene, +68 kg) i Adem Mujanović (borbe juniori, +76 kg).

Boje Bosne i Hercegovine branili su i reprezentativci, članovi Kluba borilačkih sportova „Zmaj“ Gradačac: Aldina Bahić (kate kadetkinje), Esma Pašalić (kate juniorke) i Sadin Mulahalilović (borbe U-21, -84 kg).

Radio Gradačac / Karate savez BiH / Asmir Jahić / Mirza Ibrahimović

Comments are closed.

YouTube