Najnovije vijesti

Sadin Mulahalilović sutra nastupa na turniru Svjetske karate omladinske lige u Meksiku

27/09/2019 | objavio Radio Gradačac
Sadin Mulahalilović sutra nastupa na turniru Svjetske karate omladinske lige u Meksiku
Borilački sportovi

Mladi gradačački karatista, član Karate kluba “Tempo”, Sadin Mulahalilović stigao je u Monterej (Monterrey) u Meksiku gdje će nastupiti na turniru Svjetske karate omladinske lige koji se održava od 27. do 29. septembra.

Prema informacijama koje smo dobili, Sadin je na put, u pratnji svoga oca, krenuo u utorak u večernjim satima sa aerodroma u Beogradu, preko Njemačke do ljetovališta Kankun (Cancun) u Meksiku, a nakon presjedanja i leta dugog 2.500 km konačno su u srijedu oko 21 sat (po našem vremenu četvrtak ujutro u 5 sati) stigli u Monterej. Obzirom na vremensku razliku od 8 sati, Sadin je jučerašnji dan iskoristio za odmor i prilagođavanje vremenskim uslovima. Danas je obavio prijavu na turnir i vaganje, a nakon toga vrijeme koristi za obilazak grada i upoznavanje sa dvoranom i uslovima u kojima će nastupiti.

Žrijebajnje turnira je večeras od 19 sati po lokalnom vremenu, a takmičenja počinju sutra od 8 sati. Sadin će nastupiti u kategoriji juniori borbe do 68 kilograma.

Nakon nastupa u Meksiku, Sadina očekuje i put na Svjetsko juniorsko prvenstvo u Čileu od 23. do 27. oktobra, gdje će kao prvak Bosne i Hercegovine braniti boje reprezentacije naše zemlje.

Podsjećamo, Sadin Mulahalilović je u svojoj kategoriji trenutno rangiran na 28. mjestu Svjetske karate federacije sa 315 bodova koje je ostvario učešćem na 3 turnira u okviru Svjetske omladinske lige održanih u Italiji, na Kipru i u Hrvatskoj. Ovaj uspjeh je tim veći, jer je Sadin tek krajem prošle godine počeo nastupati u juniorskoj kategoriji.

Očekujemo lijepe vijesti od Sadina u naredna dva dana iz Meksika i želimo mu uspješan nastup na ovoj velikoj svjetskoj smotri uz dostojno predstavljanje Bosne i Hercegovine i našeg Gradačca.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube