Najnovije vijesti

Sajam “Dani šljive 2021”: Dodijeljene sajamske medalje za kvalitet

29/08/2021 | objavio Radio Gradačac
Sajam “Dani šljive 2021”: Dodijeljene sajamske medalje za kvalitet
Biznis

Završnog dana 48. međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije „Dani šljive“ u Gradačcu su dodijeljne medalje za kvalitet izloženih proizvoda.

Senzornu analizu uradili su stručnjaci sa Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu. Predsjednica Komisije za ocjenu kvaliteta proizvoda prof.dr. Nermina Spaho je dostavila rezultate urađene stručne procjene organoleptičkih svojstava dostavljenih uzoraka.

Priznanja ovogodišnjeg međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije „Dani šljive“ je uručio Nedžad Nuhanović, direktor firme Boms-expo koja je suorganizator manifestacije.

Mljekara Meggle d.o.o Posušje dobila je zlatne medalje za proizvode Iced Coffee-Espresso Macchiato i Iced Coffee-Caffe Late te srebrenu medalju za Iced Coffee-Cappuccino.

“Jukan” eko-hrana iz Gračanice je dobitnik zlatne medalje za proizvode Damaskna ruža-hidrolat, Muskatna kadulja-hidrolat i Sprej za grlo. Srebrena medalja je dodijeljena za proizvod Ulje ruže i kantariona – Uni sprej za lice i tijelo.

Organizator sajma „Dani šljive“ dodijelio je zlatne medalje firmama Bio Organic „Podrinje“ iz Milića za za Organski sok od jabuke, maline i kupine te Porodičnom poljoprivrednom gazdinstvu „Marinković i sinovi“ vlasnika Stojana Marinkovića za proizvode Šljivovica 44% vol., proizvodnja 2001. godina.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube