Najnovije vijesti

Sajam “Dani šljive” i gradačačke plave noći od 25.-28. avgusta

20/08/2021 | objavio Radio Gradačac
Sajam “Dani šljive” i gradačačke plave noći od 25.-28. avgusta
Biznis

Organizacini odbor 48. međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije „Dani šljive“ danas je utvrdio program sajamskih i kulturno-zabavnih sadržaja ovogodišnje privredno-turističke manifestacije koje će se održati od 25. do 28. avgusta u Gradačcu.

Grad Gradačac na sebe je preuzeo organizaciju sajma „Dani šljive“, suorganizator je firma „BOMS-expo“, a partneri su Vlada Tuzlanskog kantona, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, Vanjsko-trgovinska komora BiH, Privredna komora Federacije BiH, Obrtnička komora FBiH/TK i Turistička zajednica TK.

Na sajmu će se predstaviti 105 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Srbije i gosti iz Indonezije. Montaža štandova se vrši u sportskoj dvorani. Ugovorili smo i vansajamske aktivnosti, naučno-stručne skupove i edukativne aktivnosti. Na Okruglom stolu će govoriti o primjerima dobre prakse u obrtništvu u Federaciji BiH i zemljama regije. Planirane su panel diskusije o historiji vinogradarstva i vinarstva na području Gradačca i Majevice. Kvalitetet izloženih poljoprivrednih proizvoda ocjenjivat će stručnjaci  sa Poljoprivrednog fakulteta iz Sarajeva, kaže Nedžad Nuhanović, vlasnik firme „BOMS-expo“ koja je suorganizator sajma „Dani šljive“.

Tokom „Dana šljive“ bit će organizovano i mnoštvo stručnih savjetovanja, predavanja  kao i posjeta poljoprivrednim gazdinstvima. Na sajam se vraća i poljoprivredna mehanizacija, koje dugo nije bilo, ističu organizatori.

Sajamske dane će pratiti bogat kulturno-zabavni program uz tradicionalni vatromet. U srijedu će biti organizovan koncert mladih muzičkih nada te otvorena izložba „Novi život starog hrasta“. Druga noć sajama počinje zabavnim programom za djecu a završava koncertom grupe Generacija bez kompasa. Petak, 27. avgust je rezervisan za sevdah, a publika će moći uživati u programu koji pripremaju Alma Subašić i Armin Omerović. Gradačačke plave noći će biti završene u subotu koncertom Ede Majke.

Sve sajamske aktivnosti biće prilagođene važećim epidemioloskim mjerama, poručuju organizatori.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube