Najnovije vijesti

Saopćenje za javnost: Grad Gradačac uvijek je podržavao rad boračkih udruženja

09/10/2020 | objavio Radio Gradačac
Saopćenje za javnost: Grad Gradačac uvijek je podržavao rad boračkih udruženja
GRADAČAC

Pojedini gradačački portali jučer su prenijeli neistinite tvrdnje da su predstavnici Udruženja boraca Gradačac, skoro tri mjeseca čekali obećani sastanak, ali nisu naišli na razumijevanje aktuelnog gradonačelnika Edisa Dervišagića i predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Gradačca. Gradonačelnik je u proteklom razdoblju u tri navrata održao sastanke sa predstavnicima navedenog udruženja od čega je posljednji održan 5.10.2020. godine, a kojem su prisustvovali i predsjedavajući Gradskog vijeća te predstavnici ostalih boračkih udruženja.

Gradonačelnik u potpunosti podržava rad boračkih organizacija, uključujući i Udruženje boraca Gradačac i redovno izvršava sve preuzete budžetske obaveze prema pripadnicima boračke populacije kojoj i sam pripada. Poslovnikom o radu Gradskog vijeća propisan je način sazivanja sjednica i gradonačelnik ne može sazivati sjednice. Da li će u narednom razdoblju biti organizovana sjednica Gradskog vijeća Gradačac na kojoj bi se razmatrala određena pitanja sa posljednjeg sastanka, odlučit će Kolegij Gradskog vijeća u čijoj je nadležnosti sazivanje sjednice.

Apelujemo na boračka udruženja da ne dozvole jeftini politički populizam i zloupotrebu u predizborne svrhe, kako od strane političkih stranaka, tako i od strane “nezavisnih” portala!

 

Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube