Najnovije vijesti

Šefik Moćić: Zvijezda sa više sporta, a manje manipulacija

12/07/2019 | objavio Radio Gradačac
Šefik Moćić: Zvijezda sa više sporta, a manje manipulacija
Nogomet

Gradačački prvoligaš NK Zvijezda je u srijedu naveče dobila novi Upravni odbor, a za predsjednika je izabran bivši igrač Zvijezde i dugogodišnji sportski radnik Šefik Moćić. Time je završena agonija kluba nakon što je prethodna uprava, dva kola prije kraja prvenstva, podnijela ostavku.

Opisujući aktuelnu sitaciju u klubu koju je zatekla nova uprava, Šefik Moćić je u jutarnjem programu Radio Gradačca rekao da se prošlogodišnja sezona u 1. ligi Federacije BiH može ocijeniti ipak uspješnom obzirom da je Zvijezda prvenstvo završila na 5. mjestu, posebno ukoliko se uzme u obzir opća situaciju u sportu  i finansijsko stanje koje je vladalo oko kluba.

Nova ekipa Upravnog odbora je preuzela Zvijezdu sa ciljem da napravimo jedan zdrav klub i jednu dobru sredinu u kojoj će biti više sporta, a manje nekih manipualcija, namještanja, rada sa sudijama. To je moj moto, to je moja filozofija rada, da pokušamo na sportski način uraditi šta možemo, a rezultati će vjerovatno doći nakon toga, naglasio je Moćić za Radio Gradačac.

Podjećamo, Skupština Zvijezde je krajem juna imenovala radnu grupu koja je imala zadatak da organizuje rad kluba i obezbijedi uslove za imenovanje novog Upravnog odbora. Uporedo su počele pripreme, bez šefa stručnog štaba Mileta Lazarevića koji je preuzeo kormilo tuzlanske Slobode.

Do sada smo razgovarali sa pet trenera, ali još nismo dogovrili tko će preuzeti klupu Zvijezde. Očekujemo u narednih sedam dana da ćemo imenovati šefa stručnog štaba. Kompletne pripreme ćemo obaviti u Gradačcu i do dolaska šefa stručnog štaba sa igračima će raditi dosadašnji treneri, rekao je Šefik Moćić, novi predsjednik UO Zvijezde.

Trenutno ekipu treniraju pomoćni trener Amir Klopić i trener golmana Hazim Nukić.

U crveno-bijelom dresu i narednu takmičarsku sezonu igrat će golman Azur Aljkanović, te igrači Nemanja Đekić, Slađan Antić, Armin Jazvin, Kenan Šarić, Armin Kadić, Dino Terzić, Amir Turbić, Esmir Hasukić, Maid Pobrić, Mirnes Hećimović i nekoliko Zvijezdinih igrača iz omladinskog pogona.

Povratnici u redove Zvijezde su Eldin Fačić i Anis Devedžić. Novo ime u klubu je Davor Arnautović koji je igrao za ekipe Podrinje Janja, Mladost Obarska, Radnik Bijeljina, Zvijezda 09, Sloga Gornje Crnjelovo.

Cilj je da napravimo jednu pozitivnu priču i sportsku sredinu kako bi privukli što više navijača, da radimo transparentno, pošteno i kvalitetno. Kada formiramo stručni štab i kompletiramo igrački kadar postavit ćemo ciljeve za ovu takmičarsku sezonu. Trenutno radimo na dovođenju kvalitetnih i provjerenih igrača sa rejtingom i naša je želja da budemo jaka i kvalitetna ekipa koja će uvijek igrati napadački nogomet i na pobjedu. Sve ovo će biti finansijski limitirano i od toga će puno zavisiti i naši budući ciljevi, ali mi smo naučili da sa malo novca napravimo velike rezultate, istakao je Šefik Moćić.

Članovi Upravnog odbora su: Šefik Močić (predsjednik),  Hasan Begović i gradonačelnik Edis Dervišagić (potpredsjednici), Bećir Hasanović, Ensar Novalić, Edis Moranjak, Edin Smajlović, Buhro Skenderović, Miralem Halilović. Predstavnik lokalne uprave Grada Gradačca će biti imenovan naknadno. Predstavnik kluba će biti nogometna legenda Ešef Jašarević, a sekretar kluba Sadik Šaldić.

Radio Gradačac / Foto: Redžep Kadrić i arhiva

 

 

Comments are closed.

YouTube