Najnovije vijesti

SELMI MEŠANOVIĆ DRUGA NAGRADA NA 19. FESTIVALU FILMA DJECE I OMLADINE

11/12/2017 | objavio Radio Gradačac
SELMI MEŠANOVIĆ DRUGA NAGRADA NA 19. FESTIVALU FILMA DJECE I OMLADINE
Kino

U Zenici u subotu je svečano završen 19. Festival filma djece i omladine. Festival je odžan 8. i 9. decembra, a prvog dana festivala publika je imala priliku pogledati sve nominovane filmove te prisustvovati svečanoj projekciji filma bh. režisera Damira Pirića „Najgori na svijetu“. Drugog dana festivala održan je okrugli sto „Dječiji i omladinski film – između potreba i mogućnosti“ a ovoj temi su diskutovali nastavnici tehničke kulture.

Završnog dana Festivala u Multiplexu Ekran organizovana je ceremonija proglašenja po uzrasnim kategorijama za najbolji animirani film, spot, dokumentarni film, igrani film i eksperimentalni film. Od ukupno 74 prijavljena filma, nominovan je 21 učenički rad.

GRAND PRIX Festivala osvojio je film „Kulin ban“ autora Eldara Voljevca (Elektrotehnička škola za energetiku Sarajevo). U kategoriji srednjih škola drugo mjesto za dokumentarni film “Komšiluk” i treće mjesto za igrani film “Bosna” osvojila je Selma Mešanović (JU MSŠ “Hasan Kikić” Gradačac). Zasluge za ovaj uspjeh pripadaju i Selminim mentoricama profesoricama Nazifi Sarajlić, Samri Halilović i Jasmini Hanić.

Radio Gradačac / Festival autorskog Filma Djece i Omladine / JU Mješovita srednja škola “Hasan Kikić” Gradačac

Comments are closed.

YouTube