Najnovije vijesti

Servisne informacije 05.04.2023.

05/04/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije 05.04.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:13 zalazi u 19:25 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 54 pacijenta. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođene dvije bebe, jedna djevojčica i jedan dječak.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa meterijalnom štetom (slijetanje s puta) na Ormanici.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova na regionalnom putu R-460 Gračanica-Srnice u mjestu Doborovci saobraća se naizmjenično, jednom trakom. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 u ulici Sarajevska i od 10:50 do 12:50 sati R-460 u mjestu Srnice Donje. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – jedna intervencija gašenja požara, auto-otpad na Požarikama. Intervencija je trajala od 11:53 do 13:30 sati. U gašenju požara učestvovalo sedam vatrogasaca sa tri vozila uz pomoć mještana.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 2°C, atmosferski pritisak 993 mb, relativna vlažnost 71%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka 6 do 7°C.

Biometeorološka prognoza: Nestabilno vrijeme, praćeno padavinama, uzrokovaće izraženije poteškoće kod hroničnih bolesnika. Pojačan osjet hladnoće, usljed snijega, nižih temperatura i većeg sadržaja vlage u zraku, mogao bi loše djelovati na osobe sa kardiovaskularnim problemima, astmatičare i reumatičare. Neophodno je povesti računa o primjerenom odijevanju i zaštiti od hladnoće, te umanjiti aktivnosti. U Hercegovini malo ugodnije, pri tome još uvijek neuobičajeno hladno, što bi također povremeno moglo dovesti do jačanja tegoba kod meteoropata. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube