Najnovije vijesti

Servisne informacije za 01.02.2022.

01/02/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 01.02.2022.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 7:01, a zalazi u 17:00, obdanica traje 9:59 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 80 pacijenata.

Vatrogasna jedinica – bez intervencija u protekla 24 sata.

Elektroposlovnica – nema prijavljenih prekida ili kvarova u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – jutros nema prijavljenih vanrednih prekida ili kvarova u snabdijevanju vodom u gradskom i prigradskom području. 

Iz JP Komunalac Gradačac su za danas najavili obustavu isporuke vode u dijelu gradskog i prigradskog područja. Razlog obustave je zamjena mjerača protoka i i zatvarača na rezervoaru “Avdići”. Obustava je počela pražnjenjem rezervoara sinoć iza ponoći,  a trajat će do punjenja sistema nakon puštanja u rad.

Policijska stanica – u protekla 24 sata 1 događaj je evidentiran u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – 10:50 do 12:50 sati M-1.8 Ormanica.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 1 °C (u 8 h), atmosferski pritisak 981 mb, relativna vlažnost vazduha 86 %, puše slab S-Z vjetar brzinom 1 m/s. Vrijeme danas promjenljivo, uglavnom oblačno uz moguće kraće sunčane periode, ali i povremeno slabu kišu, te susnježicu i snijeg u višim područjima. Najviša dnevna temperatura od 4 do 6 °C.

Biometeorološka prognoza – Tmurno vrijeme, uz padavine i nešto niže temperature u odnosu na protekli dan, nepovoljno će djelovati na većinu populacije. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Usljed porasta sadržaja vlage u zraku i preovladavajućeg sjevernog strujanja, osjet hladnoće biće izraženiji. Sa približavanjem noći, opšta slika djelimično će se poboljšati, pod uticajem stabilnijeg vremena.

Radio Gradačac / Foto: Gradačac 31.01.2022.

Comments are closed.

YouTube