Najnovije vijesti

Servisne informacije za 01.08.2023.

01/08/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 01.08.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:25 zalazi u 20:18 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 75 pacijenta. Četiri osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno pet beba, tri djevojčice i dva dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodile su se tri saobraćajne nezgode na Ormanici, ulici 6. bataljona i u Sibovcu. Dvije osobe su povrijeđene, jedna je zadobila teške tjelesne povrede a jedna osoba lakše je povrijeđena.

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 u mjestu Vučkovci i od 11:45 do 13:45 sati M-1.9 u ulici Sarajevska. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – zbog planskih radova od 9 do 11:30 sati bez struje će biti korisnici u ulici Josipa Šibera.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 20°C, atmosferski pritisak 983 mb, relativna vlažnost 60%, puše slab vjetar južnog smjera. Vrijeme danas  sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Krajem dana i u noći na srijedu pljuskovi praćeni gmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka 28 do 30°C.

Biometeorološka prognoza: Nakon svježijeg i ugodnijeg prijepodneva, sa porastom temperatura su kod osjetljivih osoba moguće umjerene tegobe u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije i malaksalosti. Prilikom boravka na otvorenom, poželjno je djelimično reducirati aktivnosti u najtoplijem dijelu dana i izbjegavati duže izlaganje suncu. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju. (FHMZ)

Radio Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube