Najnovije vijesti

Servisne informacije za 01.11.2022.

01/11/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 01.11.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:18 zalazi u 16:40 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 57 pacijenta.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno šest beba, dvije djevojčice i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno narušavanje javnog reda i mira i jedno krivično djelo.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici na magistralnom putu Gradačac-Pelagićevo, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 11:45 do 13:45 sati M-1.9 Ledenice Donje i od 17:00 do 19:00 sati M-1.9 ulica Šehitluci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 8°C, atmosferski pritisak 994 mb, relativna vlažnost zraka 97%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Nakoj jutarnje magle, vrijeme danas pretežno vedro i sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka od 20 do 22°C.

Biometeorološka prognoza: Uz povoljne biometeorološke prilike, većina populacije biće boljeg raspoloženja i radno motivirana. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se umanjiti. Nakon svježijeg jutra, danju će temperature zraka osjetnije porasti i biće ugodnije. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima u poslijepodnevnim satima, obzirom da će biti natprosječno toplo za ovaj period. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube