Najnovije vijesti

Servisne informacije za 01.12.2021.

01/12/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 01.12.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:58 zalazi u 16:12 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 74 pacijenata. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno osam beba, četiri djevojčice i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu jedan slučaj evidentiran u rubrici „ostali događaji“.

Radarske kontrole – od 12:10 do 13:40 sati M-14.1 Mionica I-II i od 17:00 do 19:00 sati M-1.9 ulica Šehitluci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Elektroposlovnica – uredno snabdijevanje električnom energijom.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 6°C, atmosferski pritisak 983 mb, relativna vlažnost zraka 38%, puše slab vjetar južnog smjera. Vrijeme danas umjereno oblačno i sunčano. Krajem dana postupno povećanje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka od 8 do 11°C.

Biometeorološka prognoza: Pod uticajem nadolazeće promjene vremena, kod osjetljivih osoba će se postepeno pojačavati tegobe vezane uz njihove bolesti. Moguće su reakcije poput nervoze, reumatskih bolova, kardiovaskularnih smetnji i malaksalosti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Opšta slika će tokom dana biti lošija u Hercegovini, a u večernjim satima pogoršaće se u cijeloj zemlji. Mada se očekuju povremeni udari juga i dalje će većim dijelom dana biti hladno, stoga se preporučuje adekvatno odijevanje i provođenje mjera zaštite od niskih temperatura. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube