Najnovije vijesti

Servisne informacije za 01.12.2022.

01/12/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 01.12.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:58 zalazi u 16:12 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 80 pacijenta.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođene četiri bebe, dvije djevojčice i dva dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu nije bilo prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, kriminalnih radnji ili saobraćajnih nezgoda.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici na magistralnom putu Gradačac-Pelagićevo, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktuelne su od 08 do 16 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 10:50 do 12:50 sati R-465a Kerep. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 3°C, atmosferski pritisak 991 mb, relativna vlažnost zraka 95%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka od 4 do 6°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike u većem dijelu zemlje i dalje neće biti povoljne. Tmurno i hladno vrijeme praćeno slabim padavinama uzrokovat će poteškoće kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Nešto bolje biometeorološke prilike očekuju se na jugu zemlje. Preporučuje se zaštita od hladnoće, naročito u jutarnjim i večernjim satima. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube