Najnovije vijesti

Servisne informacije za 02.08.2022.

02/08/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 02.08.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:22 zalazi u 20:17 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 109 pacijenta. Pet osoba upućeno na UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je sedam beba, jedna djevojčica i šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu nije bilo prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, kriminalnih radnji ili saobraćajnih nezgoda.

Stanje na putevima – radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 11:45 do 13:45 sati M-1.9 Ledenice Donje i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 ulica Šehitluci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova

Jutarnja temperatura u Gradačcu 23°C, atmosferski pritisak 989 mb, relativna vlažnost zraka 57%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno vedro, sunčano i sparno. Najviša dnevna temperatura zraka od 27 do 30°C.

Biometeorološka prognoza: Uz relativno povoljne biometeorološke prilike, prije svega uz mirniji san, više svježine u noći i tokom jutra, većina populacije će biti boljeg raspoloženja i ugodnije će se osjećati. Tegobe kod hroničnih bolesnika neće biti suviše izražene. Obzirom da će danju biti dosta toplije i uz nešto jači osjet sparine, poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima u poslijepodnevnim satima, te provoditi mjere zaštite od vrućine. (FHMZ)

Polenska prognoza: Umjeren nivo polena trave i ambrozije. Mnogi pojedinci osjetljivi na aeroalergene u ovoj skupini će osjetiti simptome. (FHMZ)

 

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube