Najnovije vijesti

Servisne informacije za 02.10.2022.

02/10/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 02.10.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:39 zalazi u 18:32 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 87 pacijenata. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu nije bili prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, saobraćajnih nezgoda ili kriminalnih radnji.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici na magistralnom putu Gradačac-Pelagićevo i u Srnicama na regionalnom putu R-460 Srnice Donje-Gračanica, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – jedna tehnička intervencija, ispumpavanje vode iz kuće i dvorišta na Požarikama.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 15°C, atmosferski pritisak 992 mb, relativna vlažnost zraka 65%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno vedro. Najviša dnevna temperatura zraka od 20 do 23°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Opšta slika će se poboljšati, pri tome bi pojava magle u jutarnjim satima, mogla osjetljivim osobama uzrokovati manje probleme, stoga je poželjno biti oprezniji u ovom periodu. Danju toplije, prikladno za boravak na otvorenom. U Bosni, sa noćnim satima moguće je da mjestimični, kratkotrajni pljusak pokvari ugođaj. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube