Najnovije vijesti

Servisne informacije za 03.02.2022.

03/02/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 03.02.2022.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 7:04, a zalazi u 16:56, obdanica traje 9:52 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled su primljena i zbrinuta 74 pacijenta, 2 osobe su upućene na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – bez intervencija u protekla 24 sata.

Elektroposlovnica – nema prijavljenih prekida ili kvarova u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – jutros nema prijavljenih prekida ili kvarova u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u protekla 24 sata dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u Mionici Centar u kojoj je zabilježena materijalna šteta bez povrijeđenih lica.

Radarske kontrole – nema najavljenih radarskih kotrola brzine u saobraćaju na području grada Gradačca.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 2 °C (u 8 h), atmosferski pritisak 996 mb, relativna vlažnost vazduha 49 %, puše slab S-Z vjetar brzinom 2 m/s. Vrijeme danas stabilno, vedro i sunčano uz povremeno slabu naoblaku. Najviša dnevna temperatura od 7 do 10 °C.

Biometeorološka prognoza – Slično kao i proteklog dana, jutro hladno, potom ugodnije, uz porast temperatura zraka i više sunca. Slabije poteškoće u vidu glavobolje, nervoze, neraspoloženja, kod osjetljivih osoba moguće su pretežno zbog mjestimično povećane naoblake, izraženije u Bosni tokom prijepodneva. Obzirom da će osjet hladnoće biti pojačan, preporučljivo je posvetiti više pažnje odijevanju u jutarnjim satima, a toplije dijelove dana iskoristiti za boravak na otvorenom.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube