Najnovije vijesti

Servisne informacije za 03.04.2023.

03/04/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 03.04.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:17 zalazi u 19:23 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 110 pacijenata. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno sedam beba, pet djevojčica i dva dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno krivično djelo (oštećenje tuđe stvari). Evidentiran je jedan slučaj u rubriku “ostali događaji”.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova na regionalnom putu R-460 Gračanica-Srnice u mjestu Doborovci saobraća se naizmjenično, jednom trakom. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 u mjestu Lukavac Donji i od 10:50 do 12:50 sati R-465a u mjestu Kerep. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica –  zbog planskih radova od 11 do 13 sati doći će do prekida u isporuci električne energije u Zelinkićima, Gibama, Huskićima i Omeragićima.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 4°C, atmosferski pritisak 990 mb, relativna vlažnost 91%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka 7 do 9°C.

Biometeorološka prognoza: Nestabilne vremenske prilike, padavine i značajniji pad temperature, kod većine populacije djelovaće loše na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima i meteoropatima uzrokovaće izraženije tegobe. Također, osjet hladnoće će se pojačati, usljed većeg sadržaja vlage u zraku, te konstantnog sjevernog strujanja. Poželjno je biti oprezniji, prikladno se odjenuti i umanjiti aktivnosti. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube