Najnovije vijesti

Servisne informacije za 03.05.2023.

03/05/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 03.05.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:27 zalazi u 20:00 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 87 pacijenata. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je šest beba, jedna djevojčica i pet dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnomu periodu dogodilo se jedno narušavanje javnog reda i mira (naručito drsko ponašanje) i dva krivična djela (teška krađa u pokušaju i povreda mira pokojnika).

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova na regionalnom putu R-460 Gračanica-Srnice u mjestu Doborovci saobraća se naizmjenično, jednom trakom. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 u mjestu Lukavac Donji i od 10:50 do 12:50 sati R-465a u mjestu Kerep. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 14°C, atmosferski pritisak 992 mb, relativna vlažnost 95%, puše slab vjetar južnog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno sa slabom kišom. Većina padavina je u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura zraka 17 do 19°C.

Biometeorološka prognoza: Tokom prijepodneva ugodnije, potom sa razvojem oblačnosti i nestabilnim vremenom, što će pretežno uticati na lošije raspoloženje većine populacije, a kod hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovati nešto izraženije tegobe. Usljed svježije noći i mirnijeg sna, opšta slika neće biti mnogo lošija u odnosu na protekle dane. Na sjeveru zemlje, osjet sparine bi mogao biti izraženiji u poslijepodnevnim satima. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima i slojevito se odjenu. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube