Najnovije vijesti

Servisne informacije za 03.08.2022.

03/08/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 03.08.2022.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 5:28, a zalazi  20:16, obdanica traje 14:48 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled su primljena i zbrinuta 103 pacijenta.

Vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija u protekla 24 sata.

Elektroposlovnica – nema prijavljenih vanrednih prekida ili kvarova u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Zbog planskih radova u srijedu, 3. avgusta 2022. godine, doći će do zastoja u isporuci električne energije sa trafo stanice 35/10 kV Kerep, saopćeno je iz Elektrodistribucije Tuzla Poslovna jedinica distribucije Gradačac.

U srijedu, 3. avgusta, od 9 do 13 sati doći će do prekida u isporuci električne energije u naseljima:  Jelovče selo, Zelinja Donja, Zelinja Srednja, Zaimovići i Jasenica.

Komunalac – zbog kvara na sistemu vodosnabdijevanja, sinoć od 1 sat bez vode su dio naselja Bagdale i dio ulice Branilaca grada – Kulino brdo. Ekipa JP Komunalac je jutros pristupila otklanjanju kvara.

Policijska stanica – u protekla 24 sata zabilježena je saobraćajna nezgoda u ul. Kadić mahala sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. 1 događaj je evidentiran u rubriku “ostali događaji”.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 23 °C (u 8 h), atmosferski pritisak 990 mb relativna vlažnost vazduha 62 %, puše slab S-Z vjetar brzinom 1 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu stabilno, vedro, sunčano i toplo. Najviša dnevna temperatura od 32 do 35 °C.

Biometeorološka progoza – Opšta slika je povoljnija. Mada će temperature pretežno biti u okviru uobičajenih za ljetni period, većina populacije trebala bi se osjećati ugodnije, uglavnom zbog više svježine u noći i tokom prijepodneva. U drugom dijelu dana poželjno je reducirati aktivnosti. Prilikom boravka na otvorenom neophodno je provoditi mjere zaštite od vrućine i UV zračenja, te i dalje biti oprezniji i pridržavati se preporuka nadležnih službi.

Radio Gradačac / Foto arhiva

Comments are closed.

YouTube