Najnovije vijesti

Servisne informacije za 03.10.2022.

03/10/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 03.10.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:41 zalazi u 18:30 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 72 pacijenata.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođene četiri bebe, jedna djevojčica i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu nije bili prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, saobraćajnih nezgoda ili kriminalnih radnji.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici na magistralnom putu Gradačac-Pelagićevo i u Srnicama na regionalnom putu R-460 Srnice Donje-Gračanica, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-ementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 13°C, atmosferski pritisak 992 mb, relativna vlažnost zraka 95%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno sa mogućom slabom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka od 18 do 22°C.

Biometeorološka prognoza: Nakon svježijeg jutra, danju će otopliti i uz povremene sunčane intervale većina populacije biće boljeg raspoloženja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše jake. U dijelu centralne i sjeveroistočne Bosne nešto duže zadržavanje naoblake prije podne, kod osjetljivih osoba može uzrokovati slabije poteškoće, što će se postepeno umanjiti sa odmicanjem dana. Poželjno je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube