Najnovije vijesti

Servisne informacije za 03.11.2022.

03/11/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 03.11.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:21 zalazi u 16:38 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 60 pacijenta. Tri osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno deset beba, četiri djevojčice i šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u vidi 1 sa materijalnom štetom. Jedan slučaj evidentiran u rubrici „ostali događaji“.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici na magistralnom putu Gradačac-Pelagićevo, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 11:45 do 13:45 sati M-14.1 Mionica I-II i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Mionica III. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – jedna intervencija gašenja požara u Rajskoj gdje je gorila štala sa oko 100 bala sijena. Intervencija je trajala od 15:25 do 18:30 sati. U gašenju požara učetvovala jedna posada sa četiri vatrogasca i jednim vozilom.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 12°C, atmosferski pritisak 996 mb, relativna vlažnost zraka 97%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno vedro i sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka od 17 do 19°C.

Biometeorološka prognoza: Slično kao i proteklog dana, uz povremeno izraženiju naoblaku, što bi moglo uzrokovati manje probleme osjetljivim osobama i djelovati pretežno na nešto lošije raspoloženje. Uz sunčane intervale i ugodne temperature zraka, opšta slika i dalje će ipak biti povoljna. Sa noćnim satima, usljed približavanja promjene, hronični bolesnici i meteoropate bi mogli osjetiti pojačane tegobe u vidu glavobolje, malaksalosti, problema sa snom, stoga je poželjno umanjiti aktivnosti. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube