Najnovije vijesti

Servisne informacije za 04.03.2023.

04/03/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 04.03.2023.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 6:13, a zalazi u 17:44 obdanica traje 11:31 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled su primljena i zbrinuta 73 pacijenta, 2 osobe su upućene na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – bez intervencija u protekla 24 sata.

Elektroposlovnica – nema prijavljenih kvarova ili prekida u napajanju električnom energijom na području grada Gradačca

Komunalac – nema prijavljenih kvarova ili prekida u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u protekla 24 sata dogodile su se 2 saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom bez povrijeđenih lica, 1 događaj je evidentiran u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – nema najavljenih radarskih kontrola brzine u saobraćaju.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 4 °C (u 8 h), atmosferski pritisak 992 mb, relativna vlažnost vazduha 95 %, puše slab J vjetar brzinom 1 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu malo do umjereno oblačno uz mogućnost kraći sunčanh perioda. Najviša dnevna temperatura od 9 do 11 °C.

Biometeorološka prognoza – Biometeorološka prognoza je povoljnija u odnosu na protekli period. Nakon prohladnog jutra, temperature će tokom dana porasti i uz duže sunčane intervale, većina populacije biće boljeg raspoloženja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Opšta slika će, sa dužim sunčanim intervalima, većim dijelom dana biti ljepša u Krajini i Hercegovini, u Bosni uz postepeno razvedravanje, izraženije u poslijepodnevnim satima. Poželjno je slobodno vrijeme provesti na otvorenom.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube